شرکت فنون آردا سبز - نماینده رسمی آردا فرانسه

FROM TRUE PROFESSIONALS

لجن میتواند به صورت جامد یا مایع جا به جا و دفع شود . پراکنده کردن لجن مایع بوسیله کامیونهای مخصوص که تصویر آن را در زیر خواهید دید ( vacuum truck )  به طور معمول انجام میگیرد که ممکن است باعث هزینه زیاد در حمل و نقل شود .  

قسمت زیادی از لجن (بیشتر از 95 در صد ) فقط آب است . ;  علاوه بر مشکل فوق  ،نفوذ  این آب باعث آلودگی  آلودگی آبهای زیرزمینی می‌شود و باعث ایجاد بو درآب میشود .

برای مثال در حال حاضر فقط در صورتی اجازه داریم  لجن را در کشاورزی استفاده کنیم که مستقیما به عمق  10 تا 25 سانتی متری و نه بیشتر تزریق شوند و همچنین باید قبل از استفاده برای رسیدن به هدفهای زیرتثبیت شده باشند :

  1. کاهش بو
  2. افزایش نسبت   C:N:P 
  3. کاهش بار آلودگی میکروبی ( پاتوژن )

پاتوژنها میتوانند در خاک و یا روی گیاهان ماههای زیادی زنده بمانند  که در جدول زیر  زمان زنده ماندن برخی از آنها آمده است .

در هلند استفاده مجدد از لجن در کشاورزی  به طور گسترده تا سال 1980 انجام می‌شد ولی از این به بعد به دلایل زیر استفاده از این روش رو به کاهش گذاشت :

  1.   اضافه کودی که از حیوانات مزارع بدست می‌آمد.
  2.  آلودگی زیاد لجن با مواد آلاینده

در حال حاضردر اروپا قوانین سختی برای پخش کردن لجن در زمینهای کشاورزی وضع شده است  و باید با آن به عنوان یک پسماند شیمیایی برخورد شود .

اولین قانون این است که لجن نباید سطح آلودگی فلزهای سنگین و میکروآلاینده ها را افزایش دهد .

تا وقتی از قوانین وضع شده تجاوز نشود میتوان ماکزیمم مقدار لجن مجاز را  که بستگی به نوع استفاده از زمین دارد را استفاده کرد .

 در هلند قوانین زیر به کار میرود :

  • زمینهای زراعی : حداکثر     2 برای لجن به صورت مایع
  • زمینهای زراعی : حداکثر      8 برای لجن با DS>20%
  •  علفزارها : حداکثر    1 برای لجن به صورت مایع

در کشورهای مختلف اروپایی قوانین مورد استفاده برای استفاده از لجن در زمینهای کشاورزی مقادیر مختلفی را نشان میدهند :

<5

آلمان

2.5

سویس

20

فنلاند

20

نروژ

5

سوئد

 

در سال 1985 هیئت مدیره شرکت آب  هلند  به وجود آمد و قوانین جدیدی وضع کرد و مدتی بعد قوانین سختگیرانه تری که توسط ارگان دولتی محافظت از خاک وضع شد،  باعث شد تا استفاده از لجن در زمینهای کشاورزی کاملا متوقف شود .

برای غلبه بر بیماریهایی که با استفاده از لجن در زمینهای کشاورزی منتقل میشود باید لجن را ضد عفونی کنیم .فرایندهایی که به طور معمول برای ضدعفونی کردن لجن به کار میروند عبارتند از : هضم هوازی و بیهوازی ، خشک کردن با هوا به مدت حداقل 3 ماه ، تصفیه با آهک وقرار دادن درمعرض دمای بالا برای مدت معلوم ( در دمای 40 درجه سانتیگراد به مدت 5 روز) که پاتوژنها را تا 90 درصد و باکتریهای کلیفرم مدفوعی را تا99 درصد کاهش می‌دهد .

اگر قرار باشد لجن در زمینی مورد استفاده قرار گیرد که محصولاتی که تا 18 ماه بعددر آن رشد می‌کنند ،مورد استفاده مستقیم انسان قرار گیرد ، به درجه بالاتری از ضدعفونی کردن نیاز مندیم .

 روشهای کاربردی اینگونه ضدعفونی کردن عبارتند از  : پاستوریزاسیون ، پرتو افكني ، هضم ترموفیلیک هوازی وقرار دادن درمعرض دمای بالاتر برای مدت بیشتر اگرچه محدود کردن استفاده از کود و کنترل فرایندهای تولید لجن وپهن کردن لجن روی زمین میتوانند به طور مناسبی جای ضدعفونی کردن را بگیرند و استفاده از لجن در زمینهای کشاورزی را اقتصادی تر  و برای سلامت جامعه بهتر  کنند.