پیشرفت فن آوری تولید ازن مزایای بزرگی برای صنعت بطری آب دارد. گسترش نوشیدنی های بطری در سراسر جهان و افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشتی مصرف کنندگان ، تأمین کنندگان نوشیدنی را وا می دارد که چگونه مایعات خود را برای مصرف ایمن نگه دارند. یکی از چالش های پیش روی آنها ، نیاز به تهیه محصولی است که عاری از باکتری ها و دارای ماندگاری طولانی باشد. ازن به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده قدرتمند و توانایی آن در از بین بردن مزه ها و بو های ناخواسته ، به سرعت تبدیل به فناوری انتخابی برای ضدعفونی بطری های آب در سراسر جهان شده است.

شستشوی بطری با ازن یکی از اولین برنامه های کاربردی ازن برای مصارف صنعتی بود. این یک جایگزین جذاب برای مواد شیمیایی و گرما بود. امروزه از آن به عنوان بخش کاملی از ماشینهای شستشو و پر کردن بطری استفاده می شود. در مواردی که بطری های غیر استریل با سودا یا آب پر می شوند ، داخل بطری یا سطوح کنسرو نیاز به ضد عفونی یا پاستوریزه شدن پس از فرآیند پر شدن است.این فرایند نیاز به تجهیزات دقیق و باکیفیت دارد ، تا اطمینان حاصل شود که بطری آب به طور صحیح ضد عفونی شده و در طول عمر مفید آن مزه خوبی دارد.

آب شارژ شده ازن نیز برای شستشو و تمیز کردن بطری ها و ضد عفونی کننده تجهیزات تولید مناسب است. این کار پتانسیل رشد باکتری ها در آب موجود در سیستم توزیع را کاهش می دهد. ازن خصوصاً در مواقع استفاده از سایر فرایندهای تصفیه آب مؤثر است. فایده دیگر آن، که ازن منجر به تشکیل تری هالومتانهای مضر (THM) نمی شود ، که با افزودن کلر به آب خام تشکیل می شود.

واکنش پذیری شیمیایی بالای ازن ناشی از پیکربندی الکترون ناپایدار آن است که به دنبال الکترون از سایر مولکول ها است. در طی واکنش با سایر مولکول ها ازن از بین می رود و مواد آلی اکسیده می شوند. در مقایسه با سایر ضد عفونی کننده ها ، و تولید فرآورده های جانبی ازن دوستدار محیط زیست است. از آنجا که ازن به سرعت به اکسیژن مولکولی تبدیل می شود – با نیمه عمر حدود 20 دقیقه – دیگر نیازی به نگرانی در مورد باقیمانده های ضد عفونی کننده در محصول نهایی نیست.

ازن به دلیل خاصیت اکسیداتیو در تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرد. با 52 درصد قدرت اکسید کنندگی بیشتر از کلر ، ازن مواد آلی و معدنی را اکسیده می کند. طعم ، بو و رنگ ناخواسته را از بین ببرید. و ضد عفونی مؤثر ازن به عنوان یک ضد باکتری ، قارچ کش و ضد ویروس بسیار کارآمد است ، حتی Cryptosporidium مقاوم به کلر را نیز از بین می برد. همچنین می توان از آن برای اکسیداسیون و از بین بردن آهن و منگنز استفاده کرد.

در بازار بطری آب ، حفظ سطح بهینه ازن در پرکننده بسیار مهم است. اگر سطح ازن خیلی زیاد باشد ، بطری های پلاستیکی ممکن است طعم ایجاد کنند. اگر سطح خیلی پایین باشد ، باکتری هایی که در آب پنهان شده اند ، درون دیواره های پلاستیکی می توانند بازیابی شوند و محصول را به راحتی آلوده کنند.

غلظت اوزون و زمان ضدعفونی  باید در حین شستشو به طور مناسب متعادل شود. از زمان و غلظت ، به عنوان مقدار CT min.mg/L یاد می شود ، غیرفعال کردن باکتری های بالقوه داخل بطری های آب به نوع میکروارگانیسم ها بستگی دارد.